Project XX

Många flickor lärs i tidig ålder att de saknar rätten till skolgång, rätten till att bestämma över sitt eget liv och vad de vill göra med det. De lär sig att de helt enkelt inte är värda lika mycket som män och pojkar. 
Dessa orättvisor lever vidare från generation till generation och präglas så djupt in i ryggmärgen på alla utsatta kvinnor och flickor, att man ofta inte tänker på vilket ofantligt förtryck det är. Detta är det största hotet mot vårt fria samhälle och inte minst mot ett hållbart samhälle.

Därför var det självklart för oss att starta ett projekt med målet att hjälpa utsatta kvinnor och flickor överallt i världen och stå upp för deras rättigheter.

I vårt projekt kommer vi under en period inkluderas i Girls’ Globe, för att underlätta och effektivisera deras arbete genom en databas där vi kommer att ge stöd i form av kartläggning av rekrytering av organisationer som arbetar för flickor och kvinnors rättigheter. 
Det betyder att organisationers arbete kommer att uppmärksammas i vår databas vilket gör att det blir lättare för dem att synas, hitta varandra och hjälpa varandra. Att kunna samarbeta för att nå mål är något som är oerhört viktigt, eftersom man kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s