Bloggiblogg

Det här med rubriker är inte vår starka sida, tur vi är snygga 😉

Nu sitter vi här, några dagar efter vårt senaste inlägg och pratar om allt mellan himmel och jord. Vi har tänkt på det här med bloggandet och vi ska anstränga oss mer och verkligen försöka blogga oftare, det är svårt när man inte har gjort det förr. Bloggen är liksom det sista vi tänker på.

Vi tänkte skriva lite om seminarium 1, nu när vi hunnit reflektera lite över det. Det var det första seminariet vi båda deltagit i någonsin och det var lite nervöst kring hur man skulle göra och hur alla andra skulle göra.

Vi var först ut och började med att pitcha vårt projekt. Vi pratade mycket om statistik som handlar om barns och kvinnors rättighet, till den hade vi en prezi som flyttade omkring till olika delar av världen där problem om barnäktenskap är stora och vi använde oss av en presentationsteknik som i princip handlar om att ställa retoriska frågor till åhörarna om deras kunskap för det vi pratade om. Responsen var bra och vi tror att vi fick fram syftet och varför projektet är viktigt för våra klasskompisar.

Det var även kul att höra om alla andras projekt och vad det är de sysslar med, samtidigt som man fick ge och få feedback.

Gymnasiearbetedelen var lite klurigare, eftersom allt är så nytt och vi inte riktigt kommit särskilt långt i projektet och gymnasiearbetet bygger på det, blir det svårt för oss att vara konkreta i vad det är vi ska skriva om. Vi har i alla fall kommit fram till att skriva om barnäktenskap och skillnaden mellan land X och Sverige i varför det existerar.

Även här fick vi tips om hur vi ska lägga upp arbetet och frågeställningen, vilket var skönt då man själv kan bli blind för något när man jobbat med det ett tag!

Seminariet var alltså lyckat och vi blickar framåt nu, dags att fortsätta med organisationer!

Kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s